Beschrijvingen

1.   Eetkamertafel
2.   Stoelen Meijer van Doornewaard

Eetkamertafel

De eetkamertafel komt van  Maurits Drukker en is gedateerd op eind 19e eeuw. We kochten die tafel bij het sluiten van de eens zo gerenommeerde winkel. Volgens de verkoper kwam de tafel na aanvankelijke verkoop steeds terug omdat moderne stoelen waarvan de zithoogte iets hoger is dan in de 19e eeuw, tot gevolg hadden dat mensen niet prettig konden zitten.  Charles en ik keken elkaar aan en concludeerden: ‘dan zet je toch iets onder de poten’. De tafel werd voor een aantrekkelijke prijs geleverd in ons huis aan de Tooropstraat en een uur later had Charles vier rondjes gemaakt onder de poten. Jarenlang plezier van de tafel tot op heden was het resultaat.
De tafel kwam uit het kabinet van meneer Drukker zelf. Op die tafel ontwierp hij de interieurs van vele indrukwekkende huizen. Met trots vertelde de verkoper dat aan die tafel het hele interieur van Drakensteyn is getekend samen met prinses Beatrix en prins Claus.
Bij ons hebben velen aan de tafel gezeten om partijen af te spreken, evenementen voor te bereiden, zaken te regelen en heel wat vergaderingen. Gelukkig ook vele etentjes met vrienden en bekenden waarbij tot veertien gasten moeiteloos aan kunnen schuiven. Aan de tafel is vaak geprobeerd de wereld te verbeteren.
Het bovenblad kende oorspronkelijk geen versieringen maar na een vervelende schade hebben we een creatieve oplossing bedacht. Onze huisvriend en timmermaat van Charles, Willem Meijer heeft vier ebbenhouten wybertjes gesneden en die ingelegd op een dusdanige wijze dat de beschadiging de oorzaak werd van een prachtige verfraaiing van het bovenblad.

De verkoper was overigens de binnenhuisarchitect Ben Slothouber die daarna met een compagnon de interieurwinkel Domestique startte in de Ziekerstraat, bij wie we diverse meubels, gordijnen en lampen kochten. Nadat de beide domestique
compagnons hun samenwerking hadden beëindigd ging Ben Slothouber werken bij Tilders en Eltink in het gloednieuwe complex bij de entree van Wijchen.

              Eind 1998 wordt Eltink Meubelen inclusief panden overgenomen door de meubelfamilie Peeters. Deze familie is reeds eigenaar van Tilders Meubelen en Tendens Meubelen, meubelmensen in hart en nieren. Theo Peeters is bereid te investeren en start een toekomstgerichte bedrijfsvoering.   Als in 2000 de fabriekshal van Teska leeg komt te staan komen de toekomstplannen in een stroomversnelling. Een fantastisch nieuw woonthema centrum met de naam Woondrôme Wijchen ziet het licht, waarin Tilders en Eltink Interieur zich met 17 andere woonwinkels onder één dak thuisvoelen.  Zoon André Peeters heeft in 2009 zijn handen daar van terug getrokken.

De opening van dit nieuwe complex hebben we muzikaal begeleid. Daar kochten we later de olifantenstoel.

Tilders was daarvoor een bedrijf van Theo Peeters senior,  een meubelzaak in het centrum van Nijmegen hoek Molenstraat Ziekerstraat. Hij was een goed ondernemer en een fervent tegenstander van het gemeentelijk beleid meubelzaken uit het centrum te weren om zo een meubelboulevard te stimuleren. In die winkel organiseerde hij diverse klant ontmoetingen met begeleiding van “Die Flegel”.  Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en sloot zich op een eigen wijze aan bij de nieuwe tendenzen met de ietwat sarcastische naam ‘Woondrôme’.
Onze gage spraken we deels af in tegoedbonnen. Onder andere de boekenkasten in de hal zijn zo verworven.

Stoelen Meijer van Doornewaard

Charles en Willem maakten in 2012 van resthout twee stoelen en een tafel. De stoelen hebben een hoge leuning met twee steunpunten. De bekleding is in dezelfde thematiek uitgevoerd.